T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / SURUÇ - Namık Kemal Ortaokulu

KASIM AYI FAALİYETLERİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN BU SENE BAŞLATILAN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA KASIM AYI ETKİNKLİKLERİMİZİ TAMAMLADIK.

KASIM AYI TÜRKÇE SÖZLÜK YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDUK.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

     Ortaokul sınıflarında “Bilen Oturur” etkinliği  yapıldı. Bu etkinlikte, sınıfta kelimelerin anlamları soru-cevap tekniği kullanılarak öğrencilerin belirlenen kelimeler üzerinde düşünmesi sağlandı. Tahtaya eş anlamlı kelimeler yazıldı ve tüm öğrenciler ayağa kaldırılarak kelimenin eş anlamlısını  söylemeleri istendi. Bilen öğrenciler sırayla yerlerine oturdu. Öğrencilere kelimelerin cümle içinde nasıl kullanıldığına yönelik sorular soruldu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin eş anlamlarını  cümle içinde kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.

 

     Tüm sınıflarda, öğrencilerin aktif katılımlarıyla pano çalışması yapılarak oluşturulan pano sınıfta sergilendi.

 

     Okulumuzda ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin katıldığı, “Sözlük Tasarım Yarışması” düzenledi. Öğrenciler, kendi tasarladıkları sözlükleri Türkçe öğretmenine sundular. Öğrenciler, bu etkinlik sayesinde sözlüklerin nasıl tasarlanabileceği konusunda fikir sahibi oldular.

 

     Kasım ayında yapılan çalışmalarda öğrenciler, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında dilimizin zenginliklerini tanımaları ve değerlerimizi benimsemeleri amaçlanmıştır. Sonuç olarak yapılan çalışmalardan öğrenciler, projenin amaçlarını benimsedikleri ve projeden yararlandıkları gözlemlenmiştir.

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 08:48 - Görüntülenme: 123
  Beğen | 4  kişi beğendi